Om oss

Vår Vision – Sveriges bästa inspiratör inom Kemi

Uppdrag:
1) Öka barns och ungdomars kunskap för naturvetenskap och matematik med fokus på kemi. Väcka nyfikenhet och skapa intresse.
2) Öka barns och ungdomars kunskap om karriärvägar och skapa intresse för branschens yrken.
3) Skapa intresse för och kunskap om kemiföretagen och deras produkter betydelse.
4) Utveckla mötesplatser för hållbar utveckling med fokus på kemi.

Här på Molekylverkstan Science center håller vi öppet för alla som är nyfikna på att lära sig mer. Vår utmaning är att väcka intresse och därmed skapa bättre förutsättningar för en hållbar framtid genom att stimulera till ökad kunskap inom naturvetenskap, matematik och teknik. Vi kallar vår utställning ”Molekylen”.
På Molekylen har vi öppet för alla under onsdagar, torsdagar och fredagar kl 14-17 (lov gäller andra tider) och lördagar kl 12-15. Här kan du undersöka, experimentera och testa en mängd olika naturvetenskapliga fenomen inom olika områden. Ibland finns det aktiviteter som du kan anmäla dig till. Fråga oss gärna under ditt besök eller läs mer på hemsidan.

Vår specialitet är att väcka nyfikenhet och förklara fenomen hos kemiska processer samt att visa och berätta om produkter och material som används i vardagen och som har sitt ursprung från plast- och kemiföretag.

Molekylverkstan är en nationell aktör, ett av Sveriges 19 Science Centers, med stark lokal förankring. Molekylverkstan ägs av en ideéll förening Hållbar Kemi Stenungsund, bildad 2012 av fem världsledande kemiföretag i Stenungsund, Linde, Nouryon, Borealis, Inovyn och Perstorp Oxo, och drivs i samverkan med Stenungsunds kommun.

Besök oss gärna om ni har vägarna förbi! Det finns något för alla, barn som vuxen, något roligt och nytt att ta del av på Molekylverkstan.

För skolklasser, förskoleklasser eller andra grupper finns pedagogiska Inspirationspaket och Lärpaket möjliga att boka, se – Skola.

För skolledare, rektorer och lärare finns kompetensutveckling, för högskole- och universitetsstudenter finns utbildning av olika varianter, det är bara att önska upplägg och innehåll. Se – Skola eller kontakta oss.

Är ni ett arbetslag från något företag eller offentlig verksamhet har vi aktiviteter även för er.

Maila eller ring till oss info@molekylverkstan.se tel: 0303-240 440