Startsidan > Aktuellt

 

Den 28 september firar vi Forskarfredag
PROGRAM

10-11.30 Visning av Borealis Innovation centre- forskningslabbet
Följ med på en spännande visning. Ett begränsat antal deltagare får möjlighet till en kortare visning och får en inblick i hur en daglig industriell forskning bedrivs i en modern laboratoriemiljö under säkra former.
Anmälan 0303-240 440 eller info@molekylverkstan.se
från 15 år begränsad antal

14-17 Träffa forskare. Niklas Thörn från Borealis i Stenungsund finns på plats och berättar om sitt jobb

Kemishow kl. 15 & Infocorner om EU och poängpromenad
Vi bjuder på popcorn

Varmt välkomna

 

”ForskarFredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival med aktiviteter i hela Sverige den sista fredagen i september. ForskarFredag skapar mötesplatser mellan allmänheten och forskare och visa hur roligt, spännande och vardagsnära forskning kan vara, hur forskning går till och hur en forskares vardag ser ut. ForskarFredag samordnas nationellt av föreningen Vetenskap & Allmänhet (VA) sedan 2006. Mottot är: ”Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!”. ForskarFredag är en del av den europeiska vetenskapsfestivalen European Researchers’ Night med aktiviteter i över 300 städer runtom i Europa. www.forskarfredag.se”.

 

KEMINS DAG 2018 – LIVSVIKTIG KEMI
19 september firar vi Kemins dag mellan 13-17
I vårt labb får du göra egna maskar av alginat
Välkommen

 

Nu har vi lärt samtliga Stenungsunds sjätteklassare att programmera. Se filmen om varför det är roligt, viktigt och spännande, både för ungdomarna själva och för Sveriges framtid!
Mer info. här

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prosa